ZEYTİNYAĞLILAR

ZEYTİNYAGLI YAPRAK SARMA

 Malzemeler:
  • 1 kg salamura yaprak
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 iri  soğan
  • 3 kaşık dolma fıstığı
  • 3 kaşık kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Karabiber,Nane,Tuz
  • Yenibahar,Tarçın
Yapılışı:
Yaprakları suda tuzu çıkana kadar bekletelim.Pirinci yıkayalım,tencereye yağı alalım ve soğanları fıstıklarla pembeleşene kadar kavuralım.Pirinci ekleyelim kavuralım.Baharatları ve kuş üzümünü ilave edelim biraz daha kavuralım ve 1 bardak sıcak su koyalım ve suyunu çekene kadar pişirelim ve demlendirelim.(gerekirse biraz daha sıcak su ilave edelim) Yaprakları harcımızla saralım.Yırtık yapraklarla tencerenin dibini döşeyelim üzerine sardığımız sarmaları dizelim,dolmaların üzerine zeytinyağı gezdirelim (parlak olması için) ve bir tabak kapatalım ..4 bardak sıcak su ilave edip pişirelim.(kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika)Soğutup limonla servis edelim. Afiyet olsun...


ZEYTİNYAGLI BÜRÜKSEL LAHANASI


MALZEMELER:
  • Yarım kg brüksel lahanası
  • 1 soğan
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 1 yemek kaşığı zetinyağı
  • 1 kesme şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
YAPILIŞI:
Brüksel lahanasının ön yapraklarını soyup iyice yıkayalım.Soğanı yemeklik doğrayıp bir tencerede zeytinyağı ile kavuralım.Havucu halka halka dorayalım ve soğanla kavuralım.Brüksel lahanasınıda ekleyip kavuralım.En son küp küp dogradıgımız patateside ekleyip suyunu ilave edelim.Tuz ve şekeride ekleyip kısık ateşte yarım saat yemeğimizi pişirelim.Pişen yemeğimiz soğuyunca servis tabagına alıp maydanoz serpip servis edelim.Afiyet olsun...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar