ZEYTİNYAĞLILAR
ZEYTİNYAGLI YAPRAK SARMA
Malzemeler:
- 1 kg salamura yaprak
- 2 su bardağı pirinç
- 2 iri soğan
- 3 kaşık dolma fıstığı
- 3 kaşık kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Karabiber,Nane,Tuz
- Yenibahar,Tarçın
Yapılışı:
Yaprakları
suda tuzu çıkana kadar bekletelim.Pirinci yıkayalım,tencereye yağı
alalım ve soğanları fıstıklarla pembeleşene kadar kavuralım.Pirinci
ekleyelim kavuralım.Baharatları ve kuş üzümünü ilave edelim biraz daha
kavuralım ve 1 bardak sıcak su koyalım ve suyunu çekene kadar pişirelim
ve demlendirelim.(gerekirse biraz daha sıcak su ilave edelim) Yaprakları
harcımızla saralım.Yırtık yapraklarla tencerenin dibini döşeyelim
üzerine sardığımız sarmaları dizelim,dolmaların üzerine zeytinyağı
gezdirelim (parlak olması için) ve bir tabak kapatalım ..4 bardak sıcak
su ilave edip pişirelim.(kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika)Soğutup
limonla servis edelim. Afiyet olsun...
ZEYTİNYAGLI BÜRÜKSEL LAHANASI
MALZEMELER:
- Yarım kg brüksel lahanası
- 1 soğan
- 2 havuç
- 2 patates
- 1 yemek kaşığı zetinyağı
- 1 kesme şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
YAPILIŞI:
Brüksel lahanasının ön yapraklarını soyup iyice yıkayalım.Soğanı
yemeklik doğrayıp bir tencerede zeytinyağı ile kavuralım.Havucu halka
halka dorayalım ve soğanla kavuralım.Brüksel lahanasınıda ekleyip
kavuralım.En son küp küp dogradıgımız patateside ekleyip suyunu ilave
edelim.Tuz ve şekeride ekleyip kısık ateşte yarım saat yemeğimizi
pişirelim.Pişen yemeğimiz soğuyunca servis tabagına alıp maydanoz serpip
servis edelim.Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder