ÇORBALAR



TAVUK ÇORBASI





MAZEMELER:
Tavuk
Yağ, salça,yogurt
1 yumurta
2 yemek kaşıgı un
Tavuk suyu

YAPILIŞI:
Tavuğu haşlayın ve didin.tencereye yağ salça koyun kavurun ve tavuk suyunu ekleyin. bir kaseyede yogurdu 1 yumurtayı 2 yemek kaşığı unuda koyup çırpın  tencereye dökün ve kaynayıncaya kadar karıştırın. sonra didilen tavukları ekleyin biraz daha kaynatın nane ile servis yapın. afiyet olsun........


YOĞURT ÇORBASI






MAZEMELER:
Yarım kilo yoğurt
1 çay bardagıpirinç
1 yumurta
5 bardak su
tuz
nane

YAPILIŞI:
2 bardak su ile pirinç haşlanır.yoğurt yumurta  çırpılır kalansuda eklenerek kısık ateşte kaynatılır .yağ, salça, nanede kavrularak içine katılır servis yapılır afiyet olsun......



DOMATES ÇORBASI



MAZEMELER:

1 çorba kaşığı tepelemesine dolu un
1 çorba kaşığı dolusu domates salçası
1 çay kaşığı acili biber salçası(isterseniz)
4 su bardağı soğuk su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 cay bardağı sut yada yarim cay bardağı krema
2 çorba kaşığı margarin yada 3 çorba kaşığı bitkisel sıvı yağ


YAPILIŞI:
Derin bir kabin içine salca, tuz, kırmızı toz biberi koyup;
soğuk suyu yavaş yavaş salçalı harca karıştırarak ilave edin.
Homojen bir karışım elde edeceksiniz.
Daha sonra çelik tencerenin içine margarini koyun. Yağ eriyince;
unu ilave edip pembeleşinceye kadar unu kavurun. Un pembeleştikten sonra
salçalı sosu tencereye yavaşça karıştıra karıştıra ilave edin.
Tenceredeki çorba kaynamaya başlayana kadar yavaş yavaş karıştırın.
Kaynamaya başladıktan 10 dak. sonra süt yada kremayı içine katın
ve ocağın altını kapatın.Söyle 4-5 defa daha karıştırdıktan sonra
kıtırlı ekmek ve kasar peyniri ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...


YAYLA ÇORBASI


YAPILIŞI:
1 Kase yogurt sulandırılır.1 yumurta , 1,5 kaşık unu çırp yogurda karıştır.1 çay bardagı arpa şehriye ve 1 sogan kavrulduktan sonra içine konup karıstırılır sehriyeler pişene kadar kaynatılır. afiyet olsun.......


EZO GELİN 


Malzemeler
  • 7-8 bardak su
  • 1 su bardağı mercimek
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 kahve fincanı köftelik bulgur
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz
Hazırlanışı
  • Yarım fincan yağı tencereye koyup yemeklik doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun.
  • Üzerine salçayı ilave edin.
  • Bir iki karıştırıp 7-8 bardak su koyup yıkanmış mercimeği,bulguru ve pirinci atıp yumuşayıncaya kadar pişirin
  • Yarım fincan sıvıyağı tavada eritip üzerine kırmızı biber ve naneyi kavurun.
  • Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
                                     Afiyet Olsun…


MERCİMEK ÇORBASI

MAZEMELER:

-1 su bardağı mercimek (kırmızı)
-1 orta boy soğan
-1 orta boy patates
-1 adet et bulyon

 YAPILIŞI:
Mercimeği iki-üç su güzelce yıkıyoruz. Ardından soğanı ve patatesi soyup, rondoda parçalıyoruz. Tüm malzemeleri bir tencereye koyuyoruz. Üzerinde 1.5 litre su ile bulyonu ediyoruz, ve tuz ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Çabuk olsun isterseniz suyu kaynatıp da ekleyebilirsiniz, ben genelde öyle yapıyorum.

Tüm malzemeler yumusayınca içine birazcık tereyaği ekliyorum ama yağsız olsun derseniz eklemeseniz de olur.

Homojen bir karışım elde etmek içinde blenderdan geçirdikten sonra pratik mercimek çorbamız hazır.



PIRATİK MERCİMEK ÇORBASI





MAZEMELER:
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2-3 yemek kaşığı pirinç
  • 3 yemek kaşığı riviera zeytinyağı veya sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı tel şehriye
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı zerdeçal veya kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • karabiber
  •  kırmızı toz biber
  • yeterince su veya varsa su-et suyu karışımı (ev yapımı)
  •  
  • YAPILIŞI:
  • Yağı ısıtın
  • Nane, zedeçal veya kimyonu ve biraz toz kırmızı biberi kokusu çıkana kadar hafif yakın.
  • Kaynamış su ekleyip mercimek ve pirinci ilave edin ve 20 dakika kısık ateşte pişirin. AFİYET OLSUN.....

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar