MAKARNALAR
MALZEMELER:
- 1 paket makarna
- 200 gr, kıyma
- 1 soğan
- 3 diş sarmısak
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 dal maydanoz
- tuz ve zeytinyağı
YAPILIŞI:
Makarna,tuzlu sıcak suda haşlayıp süzelim. Diğer tarafta
zeytinyağında soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayıp kavuralım. Üzerine
kıyma , küp küp doğranmş domates,salça ve ince kıyılmış maydanoz ilave
edip karıştıralım.Kısık ateşte 10 dakika pişirildikten sonra, haşlanmış
makarnaların üstüne dökülüp iyice karıştıralım.sıcak olarak servis
yapalım.Afiyet olsun.
MAZEMELER:
1,5 paket çubuk makarna
1 litre süt
yarın kılo çökelek
bırazbeyaz peynır
kaşar peyniri
maydanoz
tuz
1 yumurta
1 çay bardagı sıvı yağ
YAPILIŞI:
Makarnayı kaynamıs tuzlu suda az haşlayın. sonra yarısınıı yağlanmıs tepsiye alın arasına çökelek beyaz peynır ve maydonoz karısımını dökün.sonra makarnanın diger kısmınıda karışımın üzeri kapanacak sekilde kapatın sonra süt,yumurta sıvı yag ve tuzu bi kapta iyce karıştırın ve pepsini her yerine eşit miktarda dökün sonra kasarı rendeleyin üzerine ve fırına verin kızarıncaya kadar pişirin. afiyet olsun......
MALZEMELER:
FIRINDA MAKARNA
MAZEMELER:
1,5 paket çubuk makarna
1 litre süt
yarın kılo çökelek
bırazbeyaz peynır
kaşar peyniri
maydanoz
tuz
1 yumurta
1 çay bardagı sıvı yağ
YAPILIŞI:
Makarnayı kaynamıs tuzlu suda az haşlayın. sonra yarısınıı yağlanmıs tepsiye alın arasına çökelek beyaz peynır ve maydonoz karısımını dökün.sonra makarnanın diger kısmınıda karışımın üzeri kapanacak sekilde kapatın sonra süt,yumurta sıvı yag ve tuzu bi kapta iyce karıştırın ve pepsini her yerine eşit miktarda dökün sonra kasarı rendeleyin üzerine ve fırına verin kızarıncaya kadar pişirin. afiyet olsun......
KIYMALI SALÇALI MAKARNA
MAZEMELER:
1 Paket çubuk makarna
250 gram kıyma
Dört kaşık katı yağ
1 iri sogan
2 yemek kaşıgı tuz
karabiber ,yarın kaşık salça
YAPILIŞI:
Bir
tavaya yagın yarısını koyup rendelenmiş soganı kavurun.salçayı ve
kıymayı ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.tuzunu karabiberinide
ilave edip 1 bardak su ile kısık ateşte pişmeye bırakın.tuzlu kaynamıs
suda makarnayı haşlayın süzdükten sonra yaglayın ve tabaga alın
yaptıgınız sosuda üzerine koyup servis yapınız. afiyet olsun.....
KIYMALI MANTARLI MAKARNA
MALZEMELER:
- 1 paket makarna
- 250 gr, mantar
- 100 gr, kıyma
- 3 diş sarmısak
- 3 adet domates
- 3 dal maydanoz
- tuz ve zeytinyağı
- YAPILIŞI :
TAVUK SOTELİ MAKARNA
MALZEMELER:
- Yarım paket makarna
- 2 adet tavuk gögsü
- 1 yemek kaşıgı salça
- 1 soğan
- 1 yeşil biber
- 1 domates
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyagı
- Tuz,karabiber,köri
YAPILIŞI:
Makarnayı tuzlu kaynar suda 15 dakika haşlayalım ve bir kaşık
tereyağı ile kavuralım.Bir tencerede tereyağını ve yemekli doğranmış
soğanı ve yeşil biberi kavuralım.Küp küp dogranmış domatesi ve salçayı
ekleyelim.Ayrı bir tencerede kuşbaşı dogranmış tavuk gögsünü
kavuralım.Suyunu salıp çekene kadar taavukları karıştıralım ve soganlı
harca katalım.İstege göre baharatlar ile tatlandıralım.Servis tabagına
makarnayı alıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim ve tavuk sote ekleyip
servis edelim.Afiyet olsun.
1 paket makarna
2,5 kase yoğurt
5-6 diş sarmısak
2 yemek kaşığımargarin yada tereyağı
1 çorba kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yeterli miktarda Tuz
Tencerenizin içine 5-6 litre su koyup kayanatın içine makarnaları atın bir yemek kaşığı tuzda ekleyip makarnalarınızı 10 dakika kadar haşlayın daha sonra süzgeçe alıp soğuk su ile üzerinden geçin ve kenerda süzülmeye bırakın.Sarmısakları soyun ve sarmısak döveceği ile ezin yoğurdun içine koyun tuzda atıp iyice karıştırın ve kenara alın servis edeceğiniz kaseye yada tabağa alın resimdeki gibi üzerine sarmısaklı yoğurdu dökün tavaya yağı alıp eritin içine pulbiberde atın kızdırın bir kaç dakika daha sonra sarmısaklı yoğurtlu makarnanızın üzerine dökün afiyet olsun......
YOGURTLI SARMISAKLI MAKARNA
MAZEMELER:
1 paket makarna
2,5 kase yoğurt
5-6 diş sarmısak
2 yemek kaşığımargarin yada tereyağı
1 çorba kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yeterli miktarda Tuz
YAPILIŞI:
Tencerenizin içine 5-6 litre su koyup kayanatın içine makarnaları atın bir yemek kaşığı tuzda ekleyip makarnalarınızı 10 dakika kadar haşlayın daha sonra süzgeçe alıp soğuk su ile üzerinden geçin ve kenerda süzülmeye bırakın.Sarmısakları soyun ve sarmısak döveceği ile ezin yoğurdun içine koyun tuzda atıp iyice karıştırın ve kenara alın servis edeceğiniz kaseye yada tabağa alın resimdeki gibi üzerine sarmısaklı yoğurdu dökün tavaya yağı alıp eritin içine pulbiberde atın kızdırın bir kaç dakika daha sonra sarmısaklı yoğurtlu makarnanızın üzerine dökün afiyet olsun......
Yorumlar
Yorum Gönder