TUZLU ÇÖREKLER

KANDİL SİMİT


MAZEMELER:
1 paket margarin (oda sıcaklıgında ısıtılmış)
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta (sarısı içine beyazı üzerine olacak)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı şeker
5 su bardağı un 

ÜZERİ İÇİN:
Susam 
yumurta beyazı

YAPILIŞI: 1paket margarini.1 yumurta sarısını,1 çorba kaşığı tuzu,2 yemek kaşıgı şekeri,yarım çay bardağı sıvı yağı, 1 çay bardağı yogurdu 3 yemek kaşıgı sirkeyi bir kaba yoy ve el ile yogurarak karıştır sonra 5 su bardağı unu ekle iyce yogur .karısım kulak memsi yumusaklıgında olacaktır. sonra oluşan hamuru elinle uzun bi şekil ver. ve eşit miktarda kes ,sonra tek tek parçaları alarak simit şeklini ver. baska bir kaba ayırdıgınız yumurta beyazına ve susuma batırarak tepsiye koyun.hepsini yaptıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına koy ve kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.....




YEŞİL MERCİMEKLİ BÖREK





MAZEMELER:
Maden suyu
2 yumurta
1 çay bardagı sıvı yağ
tuz

İÇ MAZEMELER:
Soğan,pulbiber ,karabiber ,kimyon,yeşil mercimek

İÇ MAZEMENİN YAPILIŞI:
ilk olarak mercimegi haslayın sonra soganı küçük olarak dograyın ve yagda kavurun  sonra mercimegi karabiberi pulbiberi ve kimyonu içine katın ve karıştırın.

YAPILIŞI:
Maden suyunu 2 yumurtayı 1 çay bardağı sıvı yağı bir kapda karıştırın. iki yufkayıda üst üste koyun arasınada maden sulu karısımı sürün sonra yufkaları pizza keser gibi kesin ve her bir dilimin içine geniş olan yerine iç mazemesini koyun ve serbest bir sekilde sarın tepsiye dizin üzerine yumurta sürün 200 derecede kızarana kadar pişirin ...afiyet olsun





SOSYETE PUĞAÇASI


MAZEMELER:
1 paket margarin
5 su bardağı un 
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 su bardağı su
3 yemek kaşıgı toz seker
tuz
İÇİ İÇİN:
Yarım demet maydonoz ve dereotu
Peynir

YAPILIŞI:
Yaş mayayı ılık suda eritin sıvı yağ toz şekeri  tuz ve erimiş margarını ekleyin  karıştırın yavaş yavaş unu ekleyerek karıştırınsonra hamuru ekşimeye bırakın
ekşiyince parça toplar seklinde aldıgınız hamurun içine dereotlu maydonozlu peyniri koyun ve kapatıp tepsiye koyun uzerine yumurta sürün ve 200 derecelik fırında kızarana kadar pisirin afiyet olsun......


PUF BÖREĞİ



MAZEMELER:
300 granm un 
75 gram sıvı yağ
1 adet yumurta 
yarım limon

YAPILIŞI:
Un ve yumurtayı çırpıp üzerine li,mon ilave edeceksiniz.daha  sonra az suyla birlikte hepsini hamur haline getir.ve sıvı yağ ekleyerek hamuru bohça haline getirip merdane ile üzerine sıkıca vuracaksınız.25 dakika dinlenmeye bırakacaksınız.bu işlem 25 dakika ara ile 3 kez tekrarlanacak.son olarak topak haline getirdiğimiz hamurları tek tek açıp istege göre içine peynir yada kavrulmus kıyma koyarak fırına süreriz. 20-25 dadika sonra böregimiz hazır. afiyet olsun......


ISPANAKLI KOL BÖREĞİ



MAZEMELER:
4 Adet yufka
1 yumurta 
yarım kilo ıspanak
1 adet sogan
1 çay bardagı süt
1 fincan sıvı yağ
tuz

YAPILIŞI:
ıspanakların yaprakları ayrılıp ıyce yıkanır. sogan ince ince dogranıp az yagda penbeleştirilir.ıspanaklar ilave edilip kavrulmaya devam edilir.tuz ilave edilip ıspanaklar ölünce ocaktan alınır.bir patetes kabugu soyulur ve patataes içine rendelenir ve karıştırılıp sogumaya bırakılır.diğer taraftan bir yumurta ve süt karıştırılır. 1 yufka masaya serilir ve süutlu yumurtalı karışım üzerine sürülür.yufkanın içine uzunlamasına ıspanaklı karışımdan konuray seklinde kapatılıp geniş sarılarak rulo halıne getirilir.diger yufkalarda aynı sekılde sarılıp yaglanmıs tepsiye yerleştirilir.artan yumurtalı süt tepsinın her tarafına sürülür fırında kızarana kadar pişirilir. efiyet olsun......


PİŞİ





Malzemeler
  • 1 su bardağı yoğurt(sulu yoğurt)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket karbonat
  • Aldığı kadar un
İç harcı için;
  • 250 gr beyaz peynir veya lor(eğer peynir tuzluysa ilave etmeyin)
  • 1 orta boy rendelenmiş soğan
  • Karabiber
  • Kızartmak için bolca sıvıyağ
Yapılışı
  • Genişçe bir yoğurma kabına tüm malzemeyi koyup yoğurmaya başlayın.
  • Un iyice hamura karışıncaya kadar yoğurun.Çok sert bir hamur olmasın.
  • Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahta açın.(Çay tabağı büyüklüğünde)
  • İçine harcını ilave edip kızdırılmış yağa atın.
  • Yağda arkalı önlü kızartın.
  • Havlu kağıt serilmiş servis tabağına dizin.
  • Sıcak olarak servis yapın. AFİYET OLSUN......

TAVUKLU RULO BÖREK


 MALZEMELER:
  • 3 adet yufka
  • 150 gr tereyağı
  • 1 adet büyük tavuk göğsü 
  • 3-4 su bardağı su
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • tuz karabiber
  • pulbiber (isteğe bağlı)
 YAPILIŞI:
Öncelikle tavuğu  haşlayıP Soğuduktan sonra didikleyelim. Sonra  yufkayı büzdürerek veya kenarları içe katlayarak yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim.Tereyağını eritip yufkaların aralarına sürelim. Diğer yufkaları da aynı şekilde üstüste koyup yağlayalım. Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Cevizi ince ince kıyıp tavuk etlerine ekleyelim. Tuz, karabiber ve pulbiber ilave edelim.Fırından aldığınız yufkaların üzerine 2 su bardağı tavuk suyunu gezdirelim. Tavuklu harcı üzerine yayıp rulo şeklinde saralım.Sardığımız ruloyu ikiye bölüp yağlanmış tepsiye alalım.Üzerine yumurta sarısı ve çörekotu serpip 200 derece fırında pişirelim.Sıcak olarak servis edelim.Afiyet olsun.


PEYNIRLI BÖREK

MAZEMELER:
  • 5 adet yufka
  • 250 gr.tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kase beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • Mavi haşhaş(susamda olur)
YAPILIŞI:
Tereyağını iyice eritelim.Tezgaha yufkanın birini serip tereyağı sürelim.2.yufkayıda serip onuda yağlayalım.5.yufkayı yağlamayalım.Yufkayı önce dörde sonra het dörtte birinide 5 e bölelim.Toplam20 eşit parçaya bölmüş olalım.Peynire maydanoz katıp karıştıralım.Kestigimiz her parçaya peynir içinden koyarak sigara böreği gibi saralım ve tepsiye dizelim.Tüm börekleri bu şekilde sarıp üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı ve haşhaş dökerek 200 derece fırında pişirelim.Pişen böreklerimizi sıcak olarak servis edelim.Afiyet olsun.



MİLFOYDE MANTARLI  TAVUK




MAZEMELER:

500 gr kemiksiz tavuk eti (tercihen kalça eti)
1 kase doğranmış kültür mantarı
1 adet domates

kırmızı biber
karabiber
2 diş sarımsak
6 adet milföy hamuru
Üzerine sürmek için yumurta sarısı


YAPILIŞI:
Tavuk etini iri parçalar halinde doğrayıp teflon tavaya alıyoruz. Üzerine doğranmış mantarları ekleyerek suyunu salmasını bekletiyoruz. Tavuk ve mantarlar kendi sularında pişeceği için yağ eklemeye gerek yoktur. Tahta bir kaşık ile karıştırıp bütün tavukların rengi değişinceye kadar soteliyoruz. Üzerine kabuğu soyulmuş ve küp küp kesilmiş domatesi ekliyoruz. Tuz ve baharatlarla birlikte ortadan kestiğimiz sarımsakları da ilave ettikten sonra ocağı kapatıyoruz.Milföy hamurlarını dolaptan çıkarıp çözülmelerini bekliyoruz. Oklava ile hamurları biraz incelttikten sonra biraz soğumuş olan iç malzememizden birkaç kaşık alıp milföyün ortasına yerleştiriyoruz. Hamuru istediğimiz şekilde kapatıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürerek hamurların üzeri kızarıncaya kadar 180 derece fırında pişiriyoruz.
Not: Hamurları dilediğiniz şekilde kapatabilirsiniz. Örneğin fotoğraftaki gibi kenarlarını kesip örgü şeklinde kapatabilirsiniz ya da hamurun bir kanadını diğeri üzerine kapatıp bıçakla çizikler atabilirsiniz.

Milföyü oklava ile hafif büyüttükten sonra yukarıdaki şekilde kesip ortasına iç malzemesini koyuyoruz. Kestiğimiz parçaları ortada birleştirip örgü şekli vermiş oluyoruz. AFİYET OLSUN......





KARIŞIK GÖZLEME










MAZEMELER:
  • 1 adet yufka
  • 2 adet yeşil biber
  • Kasar peyniri
  • Beyaz peynir
  • Sucuk
  • 1 yumurta
  • Sıvı yağ
  • Maya
YAPILIŞI:
İlk olarak tüm malzemeleri doğrayıp karıştırın. Yufkayı ortadan ikiye bölün ve sıvı yağ ile yağlayın harcı ikiye bölüp yufkalara paylaştırın. Ve kare şekli verin ve katlama esnasında da kenarlarına yağ sürmeyi unutmayın.
çok az sıvı yağ sürdüğünüz tavada pişirin  afiyet olsun.





SU BÖREĞİ





MAZEMELER:
  • 2 kaşık yoğurt( kabarması ve yumusak olması için )
  • yarım çay bardağı su 
  • 3 yumurta
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • un
İÇ MAZEME:
  • çökelik
  • lor
  • peynir
  • maydanoz
YAPILIŞI:
su,yogurt , yumurtayı  ve tuzu karıştırarak unu ilave edip hamur haline getirin.sonra 9-12 arası kücük toplar haline getirin. sonra tek tek ince biçimde açın. açılan yufkaları ustuste toplayarak dörde kesin .derin ve büyük bı tencereye su koyun ve kaynatın kaynayınca ıçıne tuz atın ve kestiginiz hamurları tek tek haslayıp ayrı bı kaba dolduracagınız soguk suya alın ve suzgecte suzerek tepsiye serin arada yag gezdırın tepsıye  hamurların yarısını yaptıktan sonra iç mazemesini serin ve diğer kalanınıda yaparak tamamlayın uzerine yağ sererek 200 derecelik fırında kızarana dek pişirin afiyet olsun..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar