TATLILAR
GÜL TATLISI
MAZEMELER:
1 su bardağı irmik
1su bardağı yoğurt
1su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı şeker
1,5 su bardagı şeker
İÇ MAZEMESİ:
Tercihe göre değişir; ceviz, fındık ,badem vb.
YAPILIŞI:
1
yumurta, 1 su bardağı sıvı yağı ve 1 su bardağı yoğurdu çırpma teli ile
iyce karıştır.Sonra 1su bardağı irmiği koy karıştır ve kulak memesi
yumuşaklığında olacak şekilde unu ve kabartma tozunu ekle iyce yoğur
.gül tatlısı için hamurunuz hazır.
Hazırlanan
hamuru 6 parça yuvarlak top sekline getir. oluşan top şeklindeki
hamurları bir oklava yada merdana yardımı orta kalınlıkta aç, onları bir
su bardagının yardımı ile yuvarlak halkalar olacak şekilde ağzı ıle
sekilllendir .
sonra o yuvarlak kısımları ayır ve 4 tanesini uç uca yan yana koy.
ve iki uca ceviz veya fındık koy.
sonra
rula şeklinde sar ve ortadan bir bıcak yardımı ile kes.180 derecelik
önceden ısıtılmış fırına koy ve kızarıncaya kadar pişir. çıkınca bıraz
soğumaya bırakın ama çokda sogutmayın .tatlınız hazır şimdi şerbetti
hazırlayalım
ŞERBETİN YAPILIŞI:
3
su bardağı şekeri ve 1,5 su bardağı suyu bir tencereye koy ve karnat
kaynamata başlayınca biraz limon atın içine sonra kıvamını olusturuncaya
kadar kısık ateşde kaynatın hazır olunca ılıyıncaya kadar soğutun.
Evet
şerbetimizde hazır oldığuna göre ikisinide orta sıcakta olmasını
unutmayın. serbeti butun gül tatlılarının uzerine gelecek şekilde bir
kepçe yardımı ile dökün sonra tatlının şerbeti çekmesi için bekleyin
şerbeti çekince tatlınız hazır demektir. üzerini hindistan cevizi veya
toz antep fıstıgı ile süsleye bilirsiniz.
Hamuru icin malzemeler
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı sirke
- yarım paket kabartma tozu
- 1 cay bardak nisasta
- aldigi kadar un (3 su bardak yeterli geliyor )
ici icin malzemeler
- ceviz
üzerine dökmek icin
- 150 gr tereyağ
acmak icin
- nişasta ve üzerine antep fistigi
Şerbeti icin malzemeler
- 3 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- çeyrek limon
YAPILIŞI:

- Şerbeti su, ve şeker şerbet kıvamına gelene kadar kaynatılır.Kaynayan şerbete yarım limonun suyu sıkılır ve soğumaya birakilir.
- Derin bir kabin icersine un haric malzemeleri ekleyin unu azar azar ekleyip yumusak bir hamur yugurun.
- Kulak memesi kıvamına gelene kadar yogurun.
- Hamurdan bezeler kesilir ben 12 tane beze cikartdim.
- Bu bezelerin üzerini kapatin yaklasin 15 dakika dinlensin.
- Nişasta yardımıyla bezeler pasta tabağı kadar açılır.
- Açılan hamur parçaları üst üste dizilir. Üst üste dizilen hamur parçaları da tek bir hamurmuş gibi bir kez açabildiğiniz kadar büyük bir şekilde oklava ile açılır.
- Bicakla kesilip merdaneyle hafif bastirtarak azda olsa acilir ortasina ceviz konulur ve uc kismi bastirtarak kapatilir .Tepsinize siralayin yaklasik bir tepsi cikiyor.
- Hamurun üzerine eritilen tereyağı kasikla hertarafina sürüldükten fırında pişirilir.
- Piştikten sonra soğuk şerbet üzerine dökülür.
- Midye tatlısı antep fistigna batirilip servise hazırdır. Afiyet olsun
REVANİ
MAZEMELER:
- 4 tane yumurta
- 1 bardak yogurt
- 1 tane vanilya sekeri
- 1 tane kabartma tozu
- 2 su bardak irmik
- 1 su bardak toz seker
- 1 su bardak un
- 1 su bardak ay cicek yagi
- yarim limon
- yarim cay bardak kadar hindistan cevizi
3 su bardak seker ,4 su bardak su ve yarim limon suyu
Serbetinizi kaynatin.Sogumaya birakin .
HAZIRLANIŞI :
- Yumurta ve yagi yogurdu cirpin.
- Diyer malzemeleri siray la katip devam cirpin.
- Hindistan cevizi haric (üzerine dölülecek isterseniz baden veya cevizde tatlinin üzerine dökrsiniz ))
MAZEMELER:
1 buyuk margarin
4 yumurta
2 su bardağı un
1,5 su bardağı su
kabartma tozu
1 pakey kakou
2 bardak şeker
YAPILIŞI:
1 Paket marğarını 1 su bardağı su ve 2 bardak şekeri tencerede kaynat 1 paket kakaouyu koy sonra 4 yumurtayı sarısından ayırtencerenın içine sarısını koy bu karısımda 1 su bardagı ayır sonra bu tenceredeki karısıma yumurta aklarınıda ilave et karıstır. kabartma tozunu ve unu ilave et tepsiye dök pişir geriye ayırdıgın 1 su bardagı karısımı tepsiye dökkesip servis yapın .üzerine hindistan cevizi ve ya pasta süsleri ile süsleye bilirsiniz. afiyet olsun.....
ÇİKOLATA SOSLU MUZLU CUP
ÇİKOLATA
YAPIMI:
1 adet eritilmiş margarin
12 yemek kaşıgı un ( kokmaması için yagla kavrulur)
12 yemek kaşığı şeker
yeterince kakao
2 yemek kaşıgı vanilya
2 yemek kaşığı süt
10 dakika karıştırın kaplara boşaltın dolaba koyun. afiyet olsun.......
ÇİKOLATA SOSLU MUZLU CUP
ÇİKOLATA SOSLU MUZLU CUP
Malzemeler:
- 2 adet dilimlenmiş muz
- 1 paket çikolata sosu ve süt
- üzeri için hindistan cevizi yada fındık, ceviz
Hazırlanışı:
Çikolata sosumuzu ocakta hazırlıyoruz.
Dilimlenmiş muzları cupa yada kase yerleştiriyoruz.
Üzerinede sıcak çikolatamızı döküp hindistan ceviziyle süslüyoruz.
Afiyet olsun...
Malzemeler:
- 2 adet dilimlenmiş muz
- 1 paket çikolata sosu ve süt
- üzeri için hindistan cevizi yada fındık, ceviz
Hazırlanışı:
Çikolata sosumuzu ocakta hazırlıyoruz.
Dilimlenmiş muzları cupa yada kase yerleştiriyoruz.
Üzerinede sıcak çikolatamızı döküp hindistan ceviziyle süslüyoruz.
Afiyet olsun...
KATMER
Hamuru için:
* 1 yumurta
* 3,5 su bardağı un
* 1 su bardağı ılık su
* 150gr tereyağı
Kızartmak için:
* 750ml sıvıyağ (daha az veya çok olabilir)
Şerbeti için:
* 4 su bardağı şeker
* 4,5 su bardağı su
* yarım limon
Hazırlanması:
1. Şerbeti için şekerle suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp soğutun.
2. Hamur malzemelerinden kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Altı parçaya ayırın. Her birini 15cm çapında açın. 100gr tereyağını eritip (malzemelerden ayrıca) her parçayı yağlayıp üst üste koyun. (en üstü yağlanmayacak) Yağ biraz donunca merdaneyle inceltip (35-40cm çapında) yufka haline getirin. Rulo şeklinde sarın. 10-15 dakika buzlukta ardından 30 dakika buzdolabının alt gözünde bekletin. 1 parmak eninde verev veya yuvarlak şekilde kesip kızgın yağda kızartın.
3. Kızarttığınız tatlıları anında soğuk şerbete atın. Şerbetin içinden alıp hindistan cevizi, ceviz veya fıstık serperek servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN....
SAKIZLI MUHALLEBİ
- 1 litre soğuk süt
- 1 su bardağından bir parmak az şeker
- 1 tepeleme çorba kaşığı un
- 2 adet nohut tanesi kadar damla sakızı
- 1 tepeleme çorba kaşığı nişasta
- 1 tepeleme çorba kaşığı pirinç unu
- 1 çay kaşığı tereyağı
Sakızı bir tutam şekerle birlikte havanda toz haline gelinceye kadar dövün, bir kenarda bekletin. Sakız dışındaki tüm malzemeyi kalın tabanlı, geniş bir tencerede çırpma teliyle iyice karıştırın. Ateşe koyun. Tahta kaşıkla devamlı karıştırarak orta ? kısık ateşte bir taşım kaynatın (ortasından göbek atana kadar). Daha sonra ateşten alın. En son damla sakızını ilave edin. Muhallebiyi sıcak tencerenin içinde çırpma teliyle 10 dakika veya mikserle 5 dakika çırpın. Bu sırada içine hava baloncukları girerek muhallebiyi kabartacak. Çırpma telini havaya kaldırdığınızda muhallebi sakız gibi uzayacak. Yüksek kenarlı bir servis kabını suyla ıslatın. Muhallebiyi servis kabına döküp en az 2 saat soğumaya bırakın. Dilim dilim kesip sade olarak veya kaymaklı dondurmayla birlikte servis yapın AFİYET OLSUN
EV 'DE ÇİKOLATA YAPIMI

MAZEMELER:
- 1 adet ertilmiş margarin
- 12 yemek kaşığı un
- 12 yemek kaşığı şeker
- yeterince kakao
- 2 yumurta
- 1 paket vanilya
- 2 çay bardağı süt
YAPILIŞI:
Margarini ve unu bu dencere de kısık ateşte pembeleşene kadar kavurun.yumurta,kakao, seker, vanılya ve sütü ayrı bır kasede karıştırıp kavrulan unun içine boşaltıp 10 dk kadar kısık ateşte pişirin .sonra kalıplara bışaltın ve dolaba koyun. afiyet olsun....
Margarini ve unu bu dencere de kısık ateşte pembeleşene kadar kavurun.yumurta,kakao, seker, vanılya ve sütü ayrı bır kasede karıştırıp kavrulan unun içine boşaltıp 10 dk kadar kısık ateşte pişirin .sonra kalıplara bışaltın ve dolaba koyun. afiyet olsun....
Yorumlar
Yorum Gönder