ERZİNCAN HAMUR İŞLERİ



ERZİNCAN KETESİ





MAZEMELER:
Yarım kilo süt 
1 su bardağı sıvı yağ
Yaş maya
1 tatlı kaşığı
un
İÇ MAZEMESİ:
Yarım paket margarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI:
Yarım kilo sütü ocakta ılık oluncaya kadar ısıtın. derin bir kaba koyun bir tatlı kaşığı tuzu ve mayayı içine koy ve karıştır sonra 1su bardağı sıvı yağı ekle karıştır ve yeterince çok katı olmayacak şekilde unu koy.sıcak bi odada üzerini örterek mayalanmaya bırak.mayalandıktan sonra küçük toplar seklinde hamuru böl ve ayrı ayrı oklava yardımı ile aç. açtığın hamurun 2 ye katla ve iç mazemesini hamurun uzun kısmına dökve rulo seklinde sar sonra o ruloyo yuvarla.tepsiye koy üzerine yumurta sür ve 200 derecede ısıtılmış fırna koy kızart.
afiyet olsun.........


ERZİNCAN LOKUMU



MAZEMELER:
  • Yarım paket (125 gr) margarin
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (3-4 su bardağı)
  • Üzeri için pudra şekeri
YAPILIŞI:

Yumurta, margarin, sıvı yağ ve şekeri karıştırıyoruz. Üzerine un ve kabartma tozu eklenir. Unu yavaş yavaş ekleyelim, ele yapışmayınca un eklemeyi bırakacağız. Kurabiye hamurundan biraz daha yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hazırladığımız hamuru yuvarlak borcama elimizle yayıyoruz. Üzerini düzeltiyoruz ve 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra dilimliyoruz ve üzerine pudra şekeri veya normal şeker serperek servis yapıyoruz.
Gerçekte Erzincan lokumu şekerle ikram edilirmiş fakat ben pudra şekeriyle daha çok sevdim, tercih size kalmış hem yapımı kolay hem de kolay bayatlamayan bir tarif. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar