PİLAVLAR
NOHUTLU PİLAV
MAZEMELER:
-1,5 bardak pirinç
-Biraz tereyağı
-Biraz tuz
-1 tavuk ya da et suyu bulyon (tercihe kalmış, evde gerçek et ya da tavuk suyu varsa çok daha güzel oluyor.)
-Biraz tereyağı
-Biraz tuz
-1 tavuk ya da et suyu bulyon (tercihe kalmış, evde gerçek et ya da tavuk suyu varsa çok daha güzel oluyor.)
YAPILIŞI:
Ben pilavı kavurarak yapıyorum. Pek yağlı yemek sevmem ama çok da az koymamak lazım pilava, yoksa kuru oluyor pilav
1. Yemek kaşığının yarısı kadar yağ benim için yeterli oluyor.
2. Yağ tamamen eridikten sonra iki kere yıkamış olduğum pirinçleri
tencereye ekliyorum. Pirinci hemen tencereye koymadan önce yıkıyorum.
3. Sürekli karıştırarak 3-5 dakika kavuruyorum, pirinçlerin rengi şeffaflaşmaya başlıyor.
4. Ardından 1’e 1,25 oranında sıcak su ekliyorum, sıcak suyun içinde
bulyonu eritiyorum. Ve ortalama 2 çay kaşığı kadar tuz ekleyip, pişmeye
bırakıyorum.
5. Genelde orta ile kısık arası ateşte pişiriyorum. 20-25 dakika da pişiyor ama gene de kontrolü elden bırakmamak lazım.
7. Suyunu çekip pişmeye yakın, buzluktan indirip çözdüğüm nohutları
ekliyorum, 2 dakika daha piştikten sonra biraz dinlendiriyorum.
8. Servisi güzel olsun diye, önce küçük kâselere koyup tabağa ters çeviriyorum.
Mis gibi tereyağlı nohutlu pilavınız afiyet olsun…
ETLİ BULGUR PİLAVI
MALZEMELER:
- 250gr kuşbaşı et
- 1 kase bulgur(pilavlık)
- 1 soğan
- 1yeşil biber
- 2 domates
- 1 yemek kaşıgı salça
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- et suyu ve tuz
bir tencerede etleri sıcak su koyarak iyice pişirelim.bir başka tencerede tereyagını eritelim.soğanı yemeklik doğrayıp kavuralım.ince kıyılmış biberleride ekleyelim.etleride ilave edelim biraz kavuralım.küp küp doğradığımız domatesleride katalım.salçayıdaekleyelim.bulguruda yıkayıp etlerin üzerine dökelim.et suyunuda katalım.tuzunuda ekleyelim.pilavımız suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.10 dakika dinlendikten sonra pilavımızı karıştırıp servis yapalım.afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder