YAŞ PASTALAR
AMONYAKLI RULO PASTA
MALZEMELER:
1Fincan süt
1Fincan şeker
1Fincan zentinyağı
2 Yumurta
1Paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı amonyak
KREMA İÇİN;
1Litre süt
1 su bardağı şeker
1Yemek kaşığı margarin
5 yemek kaşığ un
1Paket vanilin
YAPILIŞI:
Önce iki yumurta ve 1 fincan şekeri mikser ile köpüklenene kadar
çırpın.Sonra 1 fincan sütü ,1 fincan zytin yağını ve 2 yemek kaşığı
amonyağı ekle biraz karıştır.sonra yeteri kadar unu ekle (akışkan olacak
şekildde) üzerine kabartma tozunu ekle karıstır. oluşan malzemeyi düz
kare bir tepsinin içine yaglı kağıt serip mazemeyi her tarafa eşit
miktarda yay.önceden ısıtılmış 160 derecelik fırına sür. üzeri
penbelesinceye kadar pişir .Kekiniz hazır :)
Kremanın yapılışı;
1 yemek kaşığı margarini ve 5 kaşık un'u pembeleşinceye kadar
pişir.Sonra bir litre sütü, 1 su bardağı şekeri ve 1 paket vanilini kat
katılaşıncaya kadar pişir ve sogumaya bırak sonra mikser ile çırp.
Oluşan kremayı pişen kekin üzerine eşit miktada yayın.
sonra bir ucunda rola olacak şekilde çok sıkmadan sarın ve bir düz tabağa koyun.
MUZLU JÖLELİ PASTA
PANDİSPANYA MALZEMELER
5 yumurta5 fincan şeker
5 fincan un
1 fincan su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Pandispanyayı ıslatmak için 1 su bardağı süt
İÇ KREMASI
1 Paket muzlu creme ole
2 su bardağı süt
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
pastamızın üzeri için bir paket bitkisel muzlu jöle
YAPILIŞI
Pandispanyayı hazırlamak için önce genişçe bir kapta yumurta ve şekeri güzelce çırpın sırasıyla su vanilya un ve kabartma tozunu ilave edip çırpmaya devam edin un karışınca yağladığımı fırın kabına dökelim.
170 derecede bıçak ve kürdan temiz çıkana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp aynı kalıbı yıkadıktan sonra muzlarımızı kalıbımızın tabanına yuvarlak doğranmış şekilde yerleştirelim,üzerine ayrı bir kapta üzerindeki tarife göre hazırladığımız jölemizi dökelim buzdolabında biraz beklettikten sonra üzerimize hazırladığımız krem şantimizin yarısını sürelim.
İki kata ayırdığımız kekimizin bir parçasını sütümüzün yarısıyla ıslatıp
krem şantinin üzerine kapatalım,arasına tekrar 2 su bardağı sütle krema haline getirdiğimiz creme ole mizi sürelim (üzerine arzuya göre muz, damla çikolata ,irice dövülmüş ceviz koyabilirsiniz) ikinci kat kekimizi de kalan yarım su bardağı sütle ıslatıp creme ole mizin üzerini kapatalım.Bir gece buzdolabında bekletip ertesi gün kalıbımızı 3-4 saniye kadar sıcak su koyduğumuz tepsiye oturtalım(jölenin kaıptan kendisini salması için) servis tabağına ters çevirelim pastamızın kenerını kalan krem şantimizi sürüp üzerini ceviz,fındık,antep fıstığı ne arzu ederseniz kaplayıp servis yapalım.
AFİYET OLSUN....
KEDİ DİLİ EKLER

MAZEMELER:
1 paket kedidili bisküvi
1 su bardağı süt (ıslatmak için)
KREMASI İÇİN:
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyagı
ÇİKOLATA SOSU İÇİN:
1 paket Dr.Oetker çikolata sosu
2 su bardağı süt
ÜZERİ İÇİN:
Antep fıstığı
YAPILIŞI:
Kremayı yapmak için tencereye süt,nişasta un ve toz şekeri alalım katılaşana kadar karıştırarak pişirelim.Ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ekleyelim, tekrar karıştıralım ve soğumaya bırakalım.Çikolata sosunu 2 su bardağı sütle pişirelim ve çikolata sosunu da soğumaya bırakalım. Bisküvilerin yarısını süte batırarak ıslatalım ve üzerlerine birer kaşık kremadan koyalım.Tümü bitince, geri kalan bisküvileri de süte batırarak kremanın üzerine yerleştirelim. Çikolata sosunuda birer kaşık kedi dilini üzerine dökelim ve buzdolabına kaldıralım.Soğuyunca antep fıstığıyla süsleyerek servis yapalım.Afiyet olsun.
EN KOLAY TATLI
PİKNİK BİSKÜVİLİ KREM ŞANTİ
MAZEMELER:
3 tane piknik bisküvi
1 paket krem santi
1 su bardağı süt
YAPILIŞI:
Piknik büskivileri bir tepsi yada borcama dizin tek sıra halinde baska bir kaba sütü ve kremsantiyiş döküp karıstırın sonra olusan karısımı buskivilerin uzerine sürün sonra tekrar büskivileri dizip krem santiyi sürün boyle bi kaç kat yapın ve en üst kata kremsantiyi sürün ve ve üzerine kakao serpin dondurucuya atıp donmasını bekleyin ve keserek servis yapın.... afiyet olsun.....
Yorumlar
Yorum Gönder